Sportpaarden buiten; endurance

Donna Oudshoorn

Ik woon sinds 2,5 jaar in Katwijk aan Zee en sindsdien staan mijn paarden ook 24/7 buiten. Ze beschikken over twee grote schuilstallen, een stuk verharding en stukje winter weiland (de rest van het weiland wordt gespaard voor het zomerseizoen). Op zes plaatsen hebben ze beschikking over onbeperkt ruwvoer. Er is geen elektriciteit aanwezig op mijn weiland en ook geen drinkwaterleiding. Ik scheer mijn paarden niet, we stappen standaard 3km in en uit, tempo van de ritten gaat in de winter aanzienlijk naar beneden dus vandaar dat scheren niet nodig is.

We staan op drie kilometer van de duinen en ongeveer 6,5 kilometer van het strand. Mijn 3 paarden zijn allemaal internationaal lopende endurance arabieren en NRPS. Twee zijn CEI***160 km paarden en één is CEI**120 km gekwalificeerd. Valkan was dit jaar zelfs gekwalificeerd voor de Wereld Ruiterspelen in Tryon Amerika. Hij is tweede geworden op het NK in Ermelo en liep hier zijn eerste 160km wedstrijd met 15.8km/u. Aangezien zij op dit niveau lopen zijn ijzers noodzakelijk echter staan ze in de winter lekker op blote voeten.

Ik organiseer endurance clinics en begeleid ik mensen in de endurancesport. Ook neem ik mensen mee op buitenrit die geen wedstrijdambities hebben, voor de gevorderde ruiter onder de 80kg is het mogelijk om op een paard van mij mee te gaan.

https://www.facebook.com/EnduranceClinics/

Wedstrijduitslagen: http://www.endurancedatabase.nl/paard3J.php?paard=VALKAN+V%2FD+ELZAHOEVE

Foto: Maarten Hanke https://www.photohanke.nl/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.