Sportpaarden buiten; endurance

Freya Dubbink Jans

Mag ik voor stellen mijn wedstrijd paard Nagaro. Hij staat net als de rest van mijn kudde 24/7 buiten. Nagaro en ik nemen deel aan endurance wedstrijden. We mogen klasse drie starten. Behalve dat mijn kudde buiten staat, maak ik ook geen gebruik van ijzers. Niet in hun mond en niet onder hun hoeven. Krijgen ze 24/7 ruwvoer tot hun beschikking. We hebben nu meer dan 450 goedgekeurde wedstrijdkilometers op ons naam staan. In 2016 ben ik 3e geworden op de wedstrijd in Grollo en dit jaar werd ik 1e bij de endurancewedstrijd Holterberg.

Mijn gehele kudde heeft een heerlijke wintervacht dus verstoor ik die niet met dekens. Na hard werken stap ik Nagaro goed uit. Zodra ademhaling en hartslag normaal zijn mag hij terug bij de rest van de kudde en regelt Nagaro zelf z’n natte vacht: door zich heerlijk op de rolplek te paneren met zand en dan is hij weer droog.

Naast de wedstrijden stel ik mensen in de gelegenheid om te onthaasten op een van mijn mooie paarden. Graag laat ik mensen ervaren hoe rustgevend het bitloos rijden is.

http://www.ranchcrossborders.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *