Sportpaarden buiten; showpaarden

Renee Oostdijk

Dit is mijn NMPRS merrie Flicka (vos). Zij is twee keer met een tweede premie goedgekeurd voor het NMPRS stamboek en voorheen heb ik fanatiek met haar gemend. Zij leeft buiten in een groep van acht paarden op een paddock paradise met schuilstallen en zij krijgen hooi uit slowfeeders. Flicka heeft als voorbereiding op de merriekeuring niet één nacht, laat staan dag, op stal gestaan. Haar topconditie is te danken aan een beweeglijk, actief buitenleven met een fijne groep paarden om haar heen.

Dit is mijn Welshpony ruin Zneddie (schimmel). Zneddie heeft op rassenshows diverse eerste en tweede prijzen gekregen waaronder beste ruin van de show. Ook Zneddie heeft voorafgaand aan een show nooit op stal gestaan. Zneddie leeft in een paddock paradise met mijn driejarige hengst en zij hebben samen een hoop plezier en houden elkaar in conditie. Hun paddock is voorzien van diverse uitdagingen zodat ze gedurende de dag ook al een stukje extra training krijgen. Hun stallen zijn open en zij kunnen kiezen wanneer ze binnen of buiten willen zijn.

Ik train bijna dagelijks met Zneddie, maak een hoop kilometers in het bos en werk daarnaast fysiotherapeutisch om zijn lichaam zo fit mogelijk te houden. Zneddie eet hooi uit slowfeeders en krijgt daarnaast een concentraat van vitaminen, mineralen en spoorelementen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *