Zo hard gaat het!

Elke dag krijgen we berichtjes en mails met nieuwe adressen van paardvriendelijke plekjes. Het zijn vooral kleinschalige pensions bij particulieren, maar juist door met z’n allen zoveel plekjes aan te bieden is er een serieus alternatief voor de grote traditionele pensionstallen met ophokplicht.

Het is duidelijk dat de verandering dit keer van onderaf komt en niet van bovenaf via de gebruikelijke instanties die nog steeds heel erg gericht zijn op de traditionele markt.

In een week tijd is dit het resultaat, dankzij ieders inspanning. Elk adresje is er één, het geheel is meer dan de som der delen! Één druppel kan een steen niet raken, maar een hele stroom druppels zal de steen doen slijten. De reacties waren overweldigend. Elke ochtend beginnen we met het openen van onze inbox en het verwerken van alle nieuw binnengekomen adressen.

Weet je een adres waar paarden 24/7 buiten gehouden kunnen worden? Mail ons dan jileeflang@gmail.com met het adres (desgewenst kan de prikker op een andere plek gezet worden zodat de exacte locatie niet getoond wordt) en de contactgegevens.

Iedereen die tot nu toe z’n steentje heeft bijgedragen in wat voor vorm dan ook (bericht delen, adres sturen etc), hartelijk dank!

Link naar de kaart: https://drive.google.com/open?id=1m7Lhpsaaf__6jasrE1jtndu7J66K3Bjb&usp=sharing

 

Een gedachte over “Zo hard gaat het!”

  1. Houd al meer dan dertig jaar paarden. Omdat klant koning is biedt ik de mensen allerlei systemen aan met een verschillende prijs. Variërend van een weidestal met verharde paddock 24 uur bruikbaar speciaal om de natte periodes te overbruggen. Tot groepshuisvesting waarbij schuur stal en erfverharding volledig in de natte weersomstandigheden te gebruiken zijn. Voeren gebeurt middels hooiruiven buiten en dus onbeperkt. Op een enkele uitzondering na is alles halfpension. Prijzen sturen mensen richting groepshuisvesting en zonder ijzers. Stalvrij is niet te doen bij te nat te heet of teveel lastige insecten. Ieder ruwvoer goed of minder goed wordt probleemloos gegeten. Oude paarden moeten wel het beste ruwvoer krijgen om ze op gewicht te houden. Brok kan in de maanden met een r andere maanden raad ik het af. Hoefbevangenheid bij onbeperkt grasaanbod moet in de gaten gehouden worden. Verschild van paard tot paard en ras. Kloppen de hoefaders om de dag op paddock met hooi of stro. Koliek is een zeldzaamheid. Bij groepshuisvesting houden eigenaren automatisch ook een oogje op de andere paarden. Je kunt zelfs in de winter met een gerust hart op wintersport gaan al is het halfpension.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *